Wethouder Annemiek Hoesen met de sporters  Jesse Elzenga en Marieke Timmer (met hond Rallyx).
Wethouder Annemiek Hoesen met de sporters Jesse Elzenga en Marieke Timmer (met hond Rallyx).

Midden-Groningen huldigt kampioenen uit Muntendam en Meeden

Sport

MUNTENDAM - Muntendammer Jesse Elzenga en Marieke Timmer uit Meeden zijn dinsdag door de gemeente Midden-Groningen gehuldigd. Beide sporters hebben dit jaar uitstekend gepresteerd.

Jesse Elzenga werd voor het tweede jaar op rij Nederlands kamioen pumptrack in de categorie 13 tot 16 jaar. Vorig jaar won hij dit Nederlands kampioenschap al in Aalten en dit jaar was hij in Sittard weer de snelste van alle deelnemers. Pumptrack is een relatief nieuw onderdeel in de BMX-sport. De bikers moeten op een geasfalteerde baan zo snel mogelijk hun ronde rijden. Techniek speelt hierbij een belangrijke rol.

Wereldkampioen

De uit Meeden afkomstige Marieke Timmer werd tijdens het World Agility Championship met haar hond Rallyx wereldkampioen. Dit kampioenschap werd georganiseerd door de Federatie Hondensport Nederland in buitensportcentrum De Spreng in het Gelderse Laag-Soeren. Marieke Timmer is al 15 jaar actief in deze hondensport, waarbij het grotendeels om behendigheid gaat. Ondanks dat de hond Rallyx nog niet veel ervaring had, toonde deze jonge en snelle hond zich de beste van alle viervoeters.

‘Gezamenlijk sporten motiveert’

Beide sporters werden dinsdag door wethouder Annemiek Hoesen in het zonnetje gezet. Hoesen: ,,Bewegen en sporten kan op heel veel verschillende manieren. Ik zie veel nieuwe vormen van sport opkomen en zie ook het plezier als mensen en dieren samen sporten. Of dat nou een goede buur, kennis of (dieren)vriend is: gezamenlijk sporten motiveert altijd. Zo kan iedereen op zijn eigen manier sportief bezig zijn. De twee nieuwe kampioenen in onze gemeente bewijzen dat je daar ver mee kan komen.”