Het showdanceteam de Oxygym Seniors.
Het showdanceteam de Oxygym Seniors.

Teams Oxygym Veendam beginnen sterk aan nieuw dansseizoen

Sport

VEENDAM - De vijf wedstrijdteams van Sportcentrum Oxygym in Veendam hebben zaterdag een succesvolle start beleefd van een nieuw dansseizoen.

In Leek vond de eerste voorronde plaats van de Noord-Nederlandse kampioenschappen. Het showdanceteam de Oxygym Seniors mocht het spits afbijten. Met hun Queen-act zetten ze een geweldige show neer, hetgeen werd beloond met de eerste prijs. Trainster Margriet van der Laan is enorm trots op haar team. 

Goed voor de dag

De andere teams die onder haar leiding staan, kwamen eveneens goed voor de dag. Oxygym Teenz kwam in de hoogste categorie bij hiphop 16-18 jaar met een show rond het thema Vikings. Het leverde een mooi derde plek op. Het jongste hiphopteam, de‘ O.G.Crewm kwam uit in de leeftijdsklasse 13-15. In een sterk deelnemersveld werd dit dansteam gedeeld vijfde. Beide teams komen dit jaar overigens in een hogere leeftijdsklasse uit.

Nieuw team

Trainster Marina van der Wal doet dit jaar voor het eerst mee met een nieuw samengesteld team: de Marvelous Dance Crew (MDC). Het team deed mee bij de beginnen 16-18 jaar. Hun dans werd bekroond met een mooie vierde plaats.

Hysteria

Het hiphop team Hysteria, getraind door Krista Lingbeek, mocht de wedstrijddag afsluiten. Deze meiden kwamen uit in de leeftijdsklasse 19 jaar en ouder. Hysteria eindigde op de 10e plaats.