De handbalsters van Aeolus.
De handbalsters van Aeolus.

Handbalsters Aeolus incasseren eerste nederlaag

Sport

WILDERVANK - De handbalsters van Aeolus uit Wildervank zijn zondagmiddag voor het eerst dit seizoen onderuit gegaan. In Rolde was gastheer Unitas met 20-18 te sterk.

Beide formaties waren aan elkaar gewaagd. Zo stond het in de 10e minuut 4-4 en tien minuten later 7-9. Beide ploegen zagen geen kans om de tegenstander op een ruimere afstand te zetten dan twee treffers. Maar de gasten uit Wildervank kregen de dekking simpelweg niet op orde. 

Knappe reddingen

Daarnaast mocht Aeolus keepster Anne Pater dankbaar zijn. Met een aantal knappe reddingen wist zij haar ploeg op sommige momenten in de wedstrijd te houden. Aanvallend liep de koploper zich regelmatig vast in de fysieke dekking van Unitas. Dat de Wildervanksters daarnaast moeite hadden met de defensieve taken, resulteerde in een aantal geïncasseerde tijdstraffen en de bijbehorende strafworpen. Desondanks zagen de bezoekers kans om met een minieme voorsprong het eerste bedrijf af te sluiten en zo stond het halverwege 9-10. 

Gaatje van drie doelpunten

Halverwege de tweede helft was een aantal uitgespeelde mogelijkheden niet aan Aeolus besteed. Unitas profiteerde in die fase en sloeg een gaatje van drie doelpunten: 18-15. Dat verschil kwamen de bezoekers niet meer te boven. Aeolus verloor met 20-18. Grote gevolgen heeft de eerste nederlaag van het seizoen niet. Aeolus gaat nog altijd riant aan de leiding en lijkt een uitstekend seizoen te kunnen gaan bekronen met het kampioenschap.

* Scores Aeolus: Hedy Oostenbrink 7, Elsa Brouwer 4, Chantal Kampijon 3, Zoë van Dijk, Danique de Groot, Kimberley van der Laan en Daniëlla Zuidema 1.