Afbeelding

Muntendam verovert periodetitel

Sport

MUNTENDAM - Door zondag in Groningen met 5-2 te winnen van Groninger Boys, heeft Muntendam zich verzekerd van de tweede periode.

Muntendam mag zich zodoende net als vorig seizoen gaan melden in de nacompetitie, met als inzet een plekje in de tweede klasse. Want hoewel de Muntendammers nu op de tweede plaats staan in de derde klasse C, is het kampioenschap geen realistisch doel. Koploper FC Lewenborg staat namelijk maar liefst dertien punten voor op Muntendam.

Freddy de Grooth

Tegen de ploeg van de voormalige goalgetter Freddy de Grooth kwam Muntendam nog wel op achterstand, maar dankzij treffers van Michael Ploeger en Maikel Hut gingen de bezoekers toch met een voorsprong op zak aan de thee. Die voorsprong had halverwege een stuk groter kunnen zijn, maar het houtwerk stond bij diverse doelpogingen van Muntendam in de weg.

Verzet gebroken

Groninger Boys bleef zodoende in de wedstrijd. Na de thee hadden de Stadjers aanvankelijk het beste van het spel, maar na de 1-3 van Hut was het verzet van Groninger Boys gebroken en had Muntendam de buit binnen. Michael Imminga en Michael Ploeger voerden vervolgens de score op, voordat Groninger Boys de eindstand op 2-5 bepaalde.