Afbeelding

PJC zorgt voor grote stunt met zege op koploper

Sport

NIEUWE PEKELA - PJC, hekkensluiter in 3C, heeft zondagmiddag voor een daverende verrassing gezorgd door koploper FC Lewenborg op de eerste nederlaag van het seizoen te trakteren. In Groningen wonnen de Pekelders met 3-4.

PJC won op 19 februari met 4-2 van Westerwolde en speelde op 2 oktober met 1-1 gelijk tegen Groninger Boys, maar alle andere twaalf gespeelde wedstrijden gingen verloren. De promovendus uit Nieuwe Pekela staat dan ook troosteloos onderaan in de derde klasse C van het zondagvoetbal. Hoe anders vergaat het FC Lewenborg. De Stadjers waren tot zondag nog zonder nederlaag. De ploeg leverde alleen in november tegen Muntendam (4-4) punten in, alle andere duels werden gewonnen. 

David tegen Goliath 

Op voorhand leek het zondag dus een ongelijke strijd te worden. Eentje in de categorie David tegen Goliath. Maar net als in het Bijbelse verhaal trok ook in Groningen David aan het langste eind. Daar leek het aanvankelijk niet op. FC Lewenborg kwam, zoals verwacht mocht worden, nog wel met 2-0 voor, maar daarna liet PJC zich gelden. Het aanvallende optreden van de Pekelders resulteerde eerst in de aansluitingstreffer van Bert Meijer. Daarna sloeg Jur Bontjer twee keer toe, beide keren uit een hoekschop. De Stadjers maakten er vervolgens nog wel 3-3 van, maar PJC had het laatste woord. Jeroen Jager benutte een strafschop en bezorgde de Pekelders daarmee een wel heel fraaie overwinning.