Wildervank-trainer Jos de Vrieze, Foto: vv Wildervank.
Wildervank-trainer Jos de Vrieze, Foto: vv Wildervank.

Wildervank boekt zege op Waskemeer

Sport

WILDERVANK - Ondanks een razendsnelle tegengoal, heeft Wildervank zaterdag in eigen huis afgerekend met Waskemeer: 3-2.

Na twee grote overwinningen op rij (5-0 tegen Glimmen en 4-0 tegen SCN) was het zelfvertrouwen aan de kant van Wildervank natuurlijk groot. Na één minuut was de ploeg terug op aarde. Wan het was Mitchell Schievels, oud-speler van onder andere PKC ’83 en Oranje Nassau Groningen, die de bezoekers al heel vroeg in de wedstrijd op voorsprong zette. 

‘Mentaal sterk’

,,We waren daarna mentaal erg sterk en zijn rustig blijven voetballen”, kijkt Wildervank-trainer Jos de Vrieze terug op het duel tegen de Friezen. ,,We kwamen terecht op gelijke hoogte en bouwden dit vervolgens uit naar een 3-1 ruststand.” Lourens Huizing, Martijn Jager en Marc Nijland tekenden voor de Wildervanker goals.

‘Hard gewerkt’

Na rust kreeg de thuisploeg het wel wat lastiger. Het leidde onder andere tot de 3-2 van Aren Greebe. ,,Daarna pakte onze keeper nog een paar goede ballen”, vertelt trainer Jos de Vrieze. Mede door het optreden van Mark Smid bleef het bij 3-2. ,,Uiteindelijk is er erg hard gewerkt en geknokt om de punten te behouden”, oordeelt De Vrieze.