Judoka Lars van Oostrum met burgemeester Berry Link. Foto: Bert Woltjes.
Judoka Lars van Oostrum met burgemeester Berry Link. Foto: Bert Woltjes.

Judokampioen Lars van Oostrum gehuldigd door gemeente Veendam

Sport

WILDERVANK - Judoka Lars van Oostrum (20) uit Wildervank is deze week door burgemeester Berry Link van de gemeente Veendam gehuldigd vanwege de Nederlandse titel die hij eerder dit jaar veroverde.

Lars van Oostrum werd op 18 februari Nederlands kampioen tot 90 kilo, in de categorie onder 21 jaar. Hij judoot al sinds zijn vijfde jaar bij Judoschool Veendam, nu Judo 53 graden Noord. Van Oostrum heeft in zijn judocarrière al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Hij is drie keer eerder Nederlands kampioen geworden en wist een derde plaats op het sterkst bezette toernooi in Europa (Bremer Masters) te behalen.

Team NL

Het talent van de Wildervankster is ook bij de Judobond opgevallen. Van Oostrum mag vanaf komend seizoen fulltime meedraaien in het Team NL-programma op trainingscentrum Papendal. De Oost-Groninger combineert zijn topsport met de studie Econometrics and Operations Research aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Uithangbord 

De judoka uit Wildervank werd deze week door burgemeester Berry Link in het zonnetje gezet en kreeg een attentie uitgereikt. ,,Het is dan ook fantastisch om te zien dat we zo’n talentvolle sporter in onze gemeente hebben”, gaf Link aan. ,,Lars is een heel mooi uithangbord voor Judo 53 graden Noord in Veendam, maar ook voor de gemeente Veendam. Ik hoop dat hij een voorbeeld kan zijn voor andere jonge sporters. Hij heeft alles in huis om grote prestaties te leveren voor de toekomst en ik wens hem daarbij heel veel succes.”