De goalie van Pekelder Boys treedt handelend op. Foto: Bert Woltjes.
De goalie van Pekelder Boys treedt handelend op. Foto: Bert Woltjes.

Noordster te sterk voor Pekelder Boys

Sport

BOVEN PEKELA - Zonder echt goed te spelen, heeft Noordster zondag eenvoudig van Pekelder Boys gewonnen. In Boven Pekela werd het 1-4.

Noordster en Pekelder Boys speelden precies tien jaar geleden voor het laatst een officieel duel tegen elkaar. Ook toen werd deze Pekelder derby afgewerkt in de groepsfase van het bekertoernooi. Noordster won destijds met 1-3, dankzij treffers van Mark Wever, Rick Lange en Jeroen Jager.

Klasseverschil 

Ook nu was het naar de derde klasse gedegradeerde Noordster de grote favoriet tegen vijfdeklasser Pekelder Boys. Het klasseverschil was dan ook duidelijk zichtbaar. Noordster was over de hele wedstrijd gezien de veel betere ploeg, al was het spel niet zo goed als de voorbije weken. ,,Naar mijn mening waren er veel spelers die veel last hadden van de warmte waardoor het spelniveau dat ze wel hebben niet werd bereikt”, stelt teammanager en voorzitter Raymon Drenth, die wel Milan de Vroome (3x) en Martijn Deiman zag scoren. 

Mede door de hitte hield het dappere Pekelder Boys de schade ditmaal beperkt. Na de 10-0 nederlaag tegen MOVV van een week eerder bleef het nu bij 1-4.