De handbalsters van Aeolus met trainer René Zuidema en leider Eddy van der Laan.
De handbalsters van Aeolus met trainer René Zuidema en leider Eddy van der Laan.

Handbalsters Aeolus maken zich op voor In Memoriam Toernooi

Sport

WILDERVANK - Voor de handbalsters van Aeolus in Wildervank gaat het nieuwe seizoen bijna van start. Laatste testcase is op zondag met de tweede uitvoering van het eigen In Memoriam-toernooi in de Wildervanckhal.

Vorig jaar liet de vereniging weten het toernooi te organiseren om ‘de herinnering levend te houden aan de Aeolus-mensen die niet meer onder ons zijn en die, in welke rol dan ook, hebben bijgedragen aan het in stand houden en ontwikkelen van het handbal in Wildervank’. Na de geslaagde eerste editie is het de organisatie gelukt om ook dit jaar een interessant programma in elkaar te draaien. Naast het organiserende Aeolus zullen de damesploegen van Borger, Blue Stars uit Winschoten, FHC uit Stiens en HVC uit Barger-Compascuum in actie komen. 

Versnelling hoger 

Het toernooi werd vorig jaar gewonnen door de Wildervanksters. Dat kon dit jaar echter wel eens een stuk lastiger worden, want de tegenstanders zijn vrijwel allemaal van een zwaarder kaliber dan de deelnemers van 2022. Dat is ook geen overbodige luxe, want na het kampioenschap vorig seizoen speelt Aeolus zelf ook op een hoger niveau. Na deelname aan twee eerder voorbereidingstoernooien is men er bij Aeolus inmiddels van doordrongen dat het op meerdere vlakken een versnelling hoger moet om gelijkte tred te kunnen houden met andere ploegen in de eerste klasse.

Sterker in de breedte 

Bij Aeolus is de ploeg er in de breedte wel sterker op geworden. Daar waar het vorig seizoen af en toe moeizaam was om een competitieve ploeg op de been te kunnen brengen, zijn tegenslagen dit jaar iets makkelijker op te vangen. Versterking kwam er uit de eigen jeugd (4 speelsters maakten de overstap naar het damesteam) en daarnaast kwamen de zussen Laura en Annelie Ruiters over van het Groningse V&S.

Gratis toegang 

Het toernooi in de Wildervanckhal start om 11.00 uur met de wedstrijd tussen Aeolus en het Winschoter Blue Stars. De laatste wedstrijd begint om 15.00 uur. Het toernooi is gratis toegankelijk.