Afbeelding

DWZ haalt uit: 10-0 zege op Alteveer

Sport

ZUIDWENDING - DWZ is flitsend aan het nieuwe seizoen begonnen. In eigen huis won De Wieke Zuidwending met 10-0 van Alteveer.

DWZ speelde in de eerste helft in een hoog tempo en liet de bal het werk doen. ,,Een genot om naar te kijken”, glundert trainer Jans Vazel. ,,We hadden veel diepteloopacties zonder bal, waar Alteveer geen raad mee wist.”

Loepzuivere hattrick

DWZ kwam in de 13e minuut op voorsprong door een treffer van Bilal Jeiari. Hij maakte even later ook de 2-0. Haradin Kelmendi zorgde halverwege het eerste bedrijf voor een 3-0 tussenstand, waarna Henri Hut met een loepzuivere hattrick de ruststand op 6-0 bepaalde.

Geweldige assist

Na de rust was het aanvankelijk wat onrustig bij DWZ. ,,De middelste en voorste linie speelden te diep en zo konden we moeilijk loopacties maken”, zag Vazel. Na een rode kaart (2x geel) aan de kant van Alteveer pakte DWZ de draad weer op. Dat resulteerde in nog vier treffers. Die werden gemaakt door Haradin Kelmendi (2x), Angelo Uuldriks en Henri Hut. ,,Aan de laatste goal van Henri ging een geweldige assist van Bilal vooraf”, zegt Vazel. In totaal was Bilal Jeiari goed voor maar liefst vier assists.

Balverliefd

,,Ik ben er trots op dat we bij vlagen goed voetbal lieten zien, door middel van de bal het werk laten doen. We hebben veel spelers die balverliefd zijn. Hopelijk hebben ze deze wedstrijd ervaren dat met spelen en doorbewegen meer rendement te halen valt.”