Afbeelding

PJC verliest opnieuw

Sport

NIEUWE PEKELA - Vierdeklasser PJC heeft zondag ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen verloren.

PJC verloor de slag om Heiligerlee. Het werd 3-0. PJC-trainer Wouter Valeton was not amused met de absentie van twee belangrijke spelers, die een weekendje weg hadden gepland. ,,Met een selectie van zestien man en twee blessures benadeel je je team dan”, vindt de oefenmeester.

Afgetroefd op inzet en beleving 

De zege van Heiligerlee was volgens Valeton terecht. ,,Wij zijn afgetroefd op inzet en beleving en dat mag nooit het geval zijn. Want als wij zoveel moeten wisselen en schuiven met spelers, kunnen we het niet zonder inzet en strijd oplossen.”

Aanvankelijk kon PJC goed meekomen met Heiligerlee. ,,In de eerste helft ging het gelijk op”, zegt Valeton dan ook. Sterker nog, Tom van der Schuur had de 0-1 op zijn schoen. Alleen voor de doelman van Heiligerlee faalde hij echter in de afronding: zijn lobje leverde geen treffer op.

Veldspeler op doel

Na een half uur spelen viel de goal aan de andere kant, dankzij een keepersfout. De doelman raakte hierbij ook nog eens geblesseerd en dus moest een veldspeler een uur lang het Pekelder doel verdedigen. Hij werd in het restant nog tweemaal geklopt.
Met nul punten uit twee duels beleeft degradant PJC een valse start van het seizoen. ,,We moeten de koppies eerst maar even bij elkaar steken en zondag weer positief op het veld staan”, meent Valeton.