Colin Steenge, de trainer van Wildervank.
Colin Steenge, de trainer van Wildervank.

Veerkrachtig Wildervank wint in Nieuwlande

Sport

WILDERVANK - Vierdeklasser Wildervank heeft zaterdag in Nieuwlande aangetoond over veerkracht te beschikken. Na een 3-2 achterstand werd met 3-4 gewonnen van SCN. 

Na een half uur spelen kwam Wildervank op voorsprong. Een hoekschop van Marc Nijland vloog in één keer binnen. Dat was meteen een van de weinige hoogtepunten van het eerste bedrijf.

Zes treffers

Na rust kregen de toeschouwers maar liefst zes treffers te zien. Eerst maakte SCN gelijk, waarna Joost Wolthuis Wildervank na ruim een uur spelen weer op voorsprong zette. Een paar minuten later stond het weer gelijk en Wildervank slikte vervolgens zelfs de 3-2. De veerkrachtige Oost-Groningers kwamen twee minuten na deze tegenslag weer op gelijke hoogte. Uit een corner tekende Lourens Huizing voor de 3-3 en een kwartier voor tijd schoot Marc Nijland vanaf de strafschopstip de 3-4 binnen. Ferry Huizing liet vervolgens een open kans op de 3-5 liggen, maar Wildervank kon zich deze misser veroorloven: de punten gingen mee terug naar Oost-Groningen.

‘Onnodig zwaarbevochten’ 

Colin Steenge boekte zodoende zijn eerste competitiezege als hoofdtrainer. ,,Uiteindelijk was het een onnodig zwaarbevochten overwinning, door en de tegengoals uit knullige momenten en het niet eerder beslissen van de wedstrijd. Maar over het creëren van kansen ben ik zeker tevreden.  Al met al mogen we natuurlijk wel erg blij dat we vanuit 3-2 achter nog met 3-4 winnen.”