Medaillewinnaars Vera Raspe en Thom Hensens met trainer Marcel Joling.
Medaillewinnaars Vera Raspe en Thom Hensens met trainer Marcel Joling.

Judo 53 graden Noord maakt indruk op NK

Sport

OOST-GRONINGEN - De judoka’s van Judo 53 graden Noord, onder andere actief in Veendam en Oude Pekela, hebben afgelopen weekend uitstekend gepresteerd op het Nk in Almere.

Maar liefst zes judoka’s wisten een medaille te behalen. Met ook nog eens vijf judoka’s die de wedstrijd om het brons verloren, had de Oost-Groninger judoschool maar liefst elf judoka’s bij de beste vijf van Nederland. ,,We hebben de laatste jaren erg hard gewerkt om op dit niveau te komen. Dit zie je nu ook terug in de breedte van deze groep”, zegt trainer Marcel Joling.

Zilveren medailles

Thom Hensens wist in de klasse tot 73 kilogram met drie fraai gewonnen wedstrijden de finale te bereiken. Hierin verloor hij van de sterke Thijssen uit Nijmegen. Na zijn derde plaats van vorig jaar eindigde Hensens nu op plek twee. Ook Milou Hendriks eindigde een plekje hoger dan vorig jaar. Zij won driemaal met een vol punt en reikte zo tot in de finale. In de eindstrijd draaide ze een sterke wedstrijd, die ze echter net niet wist te winnen.

Vier keer brons

Brons was er voor Lars van Oostrum. De kersverse Europees kampioen junioren, wist ook bij de senioren een medaille te behalen en wel in de klasse tot 90 kilogram. Clubgenoot Berber Ludema verloor haar halve finale na een marathonpartij van 20 minuten. Heel knap wist zij goed te herstellen en brons te veroveren. Rico Harder pakte ook brons. Met een prachtige ippon besliste hij de wedstrijd. Brons was er ook voor Vera Raspe. Met een schitterende verwurging won zij de strijd om de derde plaats.

Elise Rustige, Marin Visser, Sarah Hector, Fleur Douwes en Hessel Nicolai kwamen tot de strijd om het brons, maar konden deze niet in winst omzetten en werden vijfde.