Afbeelding

Winst en verlies voor Muntendam

Sport

MUNTENDAM - Derdeklasser Muntendam is zondag fors onderuit gegaan tegen SVZ. Midweeks werd er nog met 4-3 gewonnen van ASVB.

Vorige week donderdag nam Muntendam het in eigen huis op tegen De Witte Muizen uit Blijham. Via Martijn Schipper kwam Muntendam op voorsprong, maar twee goals van ASVB later keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Maikel Hut zorgde voor de gelijkmakende 2-2, maar na de 2-3 van ASVB kon Muntendam opnieuw beginnen. De tijd begon ondertussen behoorlijk te dringen. Patrick Vasse zorgde echter voor de 3-3 en een minuut voor tijd maakte Rick Wessels er zelfs 4-3 van.

Koploper

Door de zege op ASVB was Muntendam even de koploper in de derde klasse B. Dat was wel een flink vertekend beeld omdat Peize, EHS ’85 en Titan (veel) minder verliespunten hebben, maar nog duels moeten inhalen. Muntendam zelf raakte die toppositie zondag overigens alweer kwijt. De uitwedstrijd tegen SZV, die in Assen werd gespeeld, ging met maar liefst 6-0 verloren. Het was een collectief falen. 

Zondag sluit Muntendam de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen EHS ’85. Die ploeg heeft twee punten minder dan Muntendam, maar ook twee duels minder gespeeld.