Afbeelding

Zegereeks Damacota beëindigd

Sport

NIEUWE PEKELA - Na zes overwinningen op rij is het Pekelder Damacota zaterdag onderuit gegaan tegen Bargeres. In Emmen werd het 4-1.

Na de knappe zege op koploper CEC stond voor Damacota met de uitwedstrijd tegen de nummer twee Bargeres de volgende topper op het programma. Met een bus vol enthousiaste supporters trok de nummer drie van de vijfde klasse F dan ook naar Emmen. Het lukte de Pekelders echter niet ook Bargeres aan de zegekar te binden.

,,In de eerste helft waren we wat onnauwkeurig in balbezit”, zag trainer Kor Schreuder. ,,Bargeres was gevaarlijker in de omschakeling en hier waren we niet alert genoeg op.”

Rake vrije trap

Na een half uur kwamen de Pekelders, na onnodig balverlies, op achterstand. Damacota begon sterk aan de tweede helft. ,,En in de zestigste minuut kwamen we door een vrije trap van Aaron Meijerhof verdiend op 1-1”, zegt Schreuder. 

Meer risico’s 

Het ging echter al snel weer mis. Schreuder: ,,Twee minuten na de gelijkmaker werd er door een verdediger van ons een onnodige overtreding gemaakt in het strafschopgebied. Deze buitenkans werd goed benut door Bargeres. Daarna hebben we wat wissels toegepast en zijn we met meer risico’s gaan spelen. Bargeres maakte goed gebruik van de ruimtes die wij lieten en maakte de gecreëerde kansen onberispelijk af. Kortom, we hebben te weinig weten te brengen.”