Vanaf links de judoka’s Kirsten Hendriks, Vajen Scholtens, Lauren Joling, Cas Venema, Jonathan al Rais en Koen Dekker.
Vanaf links de judoka’s Kirsten Hendriks, Vajen Scholtens, Lauren Joling, Cas Venema, Jonathan al Rais en Koen Dekker.

Jeugdjudoka’s Judo 53 graden Noord districtskampioen

Sport

OOST-GRONINGEN - De Oost-Groninger judovereniging Judo 53 graden Noord heeft zaterdag uitstekend gepresteerd op de districtskampioenschappen.

Door judoka’s uit Groningen, Friesland, Drenthe en de kop van Overijssel werd in de categorieën tot 12 jaar en tot 18 jaar gestreden om de felbegeerde titels. Judo 53 graden Noord kwam in beide leeftijdscategorieën ontzettend sterk voor de dag. De judoschool, onder andere actief in Veendam en Pekela, wist maar liefst 21 prijzen in de wacht te slepen.

Fraai judo

In de leeftijdsklasse tot 12 jaar werden Jonathan al Rais, Lauren Joling en Kirsten Hendriks met fraai judo kampioen. Een knappe tweede plaats was er voor Vajen Scholtens. Zij scoorde met veel verschillende technieken prachtige punten. Een bronzen medaille was er voor de strijdlustige Koen Dekker. In een sterke poule kwam hij knap tot de finalepoule. De andere jeugdjudoka’s wisten menig wedstrijd te winnen en deden goede ervaring op.

Naar het NK

Voor de judoka’s tot 18 jaar waren er naast de medailles ook startbewijzen voor het NK op 17 februari in Den Haag te verdienen. Goud was er voor Tristan Oijnhausen, Mart Teeuwissen, Job Nauta en Luuk Mannebeek. Zilver voor Sep Spijkers en Tijs Kubbenga. De judoka’s Samuel al Rais, Jaylinn Poppinga, Ruben Doedens, Friso Elzinga, Sterre Schoonewille, Kai Tillema, Mart Leistra, Dianne Mensink, Lieke Ruzius, Raul Kelly en Lars de Jong wonnen de strijd om het brons en gaan ook naar het NK. Elise Rustige en Isa Boersma waren vanwege hun finaleplaats op het NK van vorig jaar automatisch geplaatst voor het NK in Den Haag.