Softbalsters in actie in het Indoorcentrum. Foto: Bert Woltjes.
Softbalsters in actie in het Indoorcentrum. Foto: Bert Woltjes.

Geslaagd Jelly Oosting Memorial Toernooi in Veendam

Sport

VEENDAM - Het Jelly Oosting Memorial Tournement in het Indoorcentrum Veendam is afgelopen weekend een groot succes geworden.

De teams lieten, zowel in de categorie Onder 18 als in de Onder 15, softbal zien om van te smullen. Prachtige honkslagen werden afgewisseld met fantastische vangballen en agressief honklopen. De pitchers maakten het de slagvrouwen moeilijk. Maar ook de catchers wisten diverse steals naar het tweede honk te voorkomen. Regelmatig waren er plays om van te smullen.

Beste jeugdsoftbal van Nederland

Deelnemende teams kwamen uit de opleidingen van Blue Angels, Kinheim, Herons en Tex Town Tigers. Deze verenigingen staan garant voor het betere jeugdsoftbal in Nederland en leveren dan ook verschillende meiden aan de nationale selecties. In beide categorieën was Kinheim, uit Haarlem, de grote winnaar.

YouTube

Hoofdsponsor van het toernooi was Zechstein Minerals. Dit internationale bedrijf maakte het mogelijk dat het toernooi kon worden gespeeld. Alle wedstrijden en de prijsuitreikingen werden door de webstream van SDTV van Hans en Erica Vleugels op YouTube uitgezonden en zijn daar ook nog op terug te zien.

Bij de prijsuitreikingen loofde softbalinternational Dinet Oosting, Zechstein Minerals, de umpires, de vrijwilligers, de webstream van SDTV, de ouders van de speelsters, die toch steeds maar voor vervoer moeten zorgen, en natuurlijk de speelsters voor hun inbreng. In een dankwoord prees softbalgrootheid André Prins de familie Vleugels en Oosting voor de hun inzet om het softbal in Nederland te promoten.