De Marvelous Dance Crew.
De Marvelous Dance Crew.

Oxygym begint sterk aan nieuw dansseizoen

Sport

VEENDAM - Het nieuwe dansseizoen van de dansteams van Sportcentrum Oxygym in Veendam is begonnen. Er werd meteen goed gepresteerd.

Zaterdag stond in Leek de eerste voorronde voor het Noord-Nederlands kampioenschap op het programma. Het jongste team, O.G. Crew, beet het spits af in de categorie streetdance/hiphop selectie 13 tot en met 15 jaar. Het team staat dit seizoen onder leiding van een nieuwe trainster: Romee Boer. O.G. Crew liet een nette routine zien en eindigde op een mooie zesde plaats.

De Oxygym Teenz onder leiding van Margriet van der Laan mochten daarna hun dans voor de jury tonen. Zij kwamen uit in de hoogste klasse streetdance/hiphop demo 16 tot en met 18 jaar. In een sterk deelnemersveld werd het team knap tweede.

 Marvelous Dance Crew

Het team Marvelous Dance Crew onder leiding van Marina van der Wal deed in een nieuwe samenstelling mee in de categorie streetdance/hiphop recreatie 19+. Het team werd tweede en gooide er een dag later nog een schepje bovenop. In Steenwijk deed het team mee aan de voorronde voor het NK. Hier maakte Marvelous Dance Crew grote indruk met de eerste plaats als fraaie beloning.

Het was voor de teams en trainsters van Sportcentrum Oxygym al met al een mooi begin van het nieuwe wedstrijdseizoen.