Afbeelding

Geflatteerde nederlaag Bareveld in Midwolda

Sport

BAREVELD - Vierdeklasser Bareveld heeft zondag met 5-1 verloren van MOVV. Anders dan de uitslag doet vermoeden, kwamen de bezoekers heel aardig voor de dag.

Bareveld, dat al tijden niet meer heeft gewonnen, wist dat de uitwedstrijd tegen hoogvlieger MOVV een lastig duel zou worden. ,,Maar we hebben goed mee kunnen voetballen”, zegt trainer Tammo van Weerden.

100 procent kansen, maar geen goals

Na de openingstreffer van Jordi Blaauw trok Yannick Viejou namens Bareveld de stand weer gelijk. Blaauw bepaalde vervolgens de ruststand op 2-1. ,,MOVV voetbalde net iets makkelijker”, zag Van Weerden. ,,Na rust kwamen we goed uit de startblokken door MOVV goed onder druk te zetten. Dit leverde twee honderd procent kansen en een handvol mogelijkheden op, maar geen doelpunten.” De 2-2 hing in de lucht, maar de treffer viel aan de andere kant. Joel Puister maakte er 3-1 van. Uit een corner zorgde Davey Ottema even later voor de 4-1. ,,Dan is de wedstrijd gespeeld”, beseft Van Weerden. In de slotfase bepaalde Blaauw de eindstand vanaf de stip op 5-1.

Tammo van Weerden zag genoeg aanknopingspunten. ,,Door goed voetbal zijn we in de wedstrijd gebleven. Ik vind de uitslag wat geflatteerd. Het team verdiend dan ook zeker de complimenten voor de strijdlust die geleverd is en het vertoonde spel.”