De succesvolle Clias-turnsters.
De succesvolle Clias-turnsters.

Turnsters SV Clias scoren in eigen Wildervanckhal

Sport

WILDERVANK - De turnsters van SV Clias uit Wildervank hebben eerder deze maand grote indruk gemaakt in de eigen Wildervanckhal. Alle vier de teams pakten het goud en ook was er individueel succes.

Gwen Doornbosch, Tess Heeringa, Jill Keizer en debutante Kiara Moed veroverden met overmacht het teamgoud. Het verschil tussen hen en het team dat tweede werd bedroeg maar liefst 13,55 punten. De geblesseerde Heeringa kon met aangepaste oefeningen op drie van de vier toestellen in actie komen. Moed, Doornbosch en Keizer waren met hun totaalscores goed voor de eerste, tweede en derde plaats.

Goede zaken

Teamgoud was er ook voor Rosa-Lynn Bruins, Ellen Harms, Jealey Meppelder, Bella Molema en Sterre Veen. Ook hier was het verschil met het zilveren team groot: 7,375 punten. Individueel werd Molema eerste. Bruins werd vierde, Harms vijfde, Meppelder achtste en Veen elfde. Hiermee deden de turnsters goede zaken voor deelname aan het provinciale kampioenschap.

Moeilijkheidsgraad

Marit Veen en Rosalie Wolfs vormden een team met turnsters van een andere vereniging. Wolfs turnde op het onderdeel vloer naar een derde cijfer, met de hoogste moeilijkheidsgraad van de junioren. Overall werd ze vierde. Veen had een stabiele balkoefening, wat haar het derde cijfer opleverde. Zij turnde drie van de vier toestellen en werd individueel achtste. Met hun teamgenoten pakten ze als team de eerste plaats en dus was er ook voor hen teamgoud.

Goud als team en individueel 

Noa Keizer, Lieke Koopmans, Marit Veenstra en Alicia Wiebrands waren als team oppermachtig en wonnen het goud. Daarnaast wist Wiebrands in haar leeftijdscategorie ook het individuele goud te winnen. Noa Keizer wist een stabiele nette balkoefening neer te zetten, wat haar het eerste cijfer opleverde en een vijfde plaats overall. Veenstra en Koopmans wonnen respectievelijk het zilver en brons. Het verschil tussen deze twee bedroeg slechts 0,017 punten.

Alleen individueel 

Nette Eleveld en Jezlyn Meppelder turnden een individuele wedstrijd. Meppelder draaide een stabiele wedstrijd met een verbetering ten opzichte van haar wedstrijden in het district. Eleveld deed wat ze met zichzelf had afgesproken en werd eerste.