Afbeelding

Damacota wint ook zonder goalgetters

Sport

NIEUWE PEKELA - Damacota heeft zaterdag met 4-1 gewonnen van laagvlieger NWVV. De Pekelders moesten het doen zonder goalgetters Rodney Meijer en Aaron Meijerhof.

,,Ik was erg benieuwd wat we konden brengen zonder onze topscorers. Rodney en Aaron zijn samen tot nu goed voor 23 doelpunten”, zegt Damacota-trainer Kor Schreuder, die ook al geen beroep kon doen op doelman Wouter Woortman. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door tweede keeper Lars Delger.

Combineerden makkelijker

De openingsfase was voor NWVV. De bezoekers uit Nieuw-Weerdinge waren feller en fysieker. ,,Maar na 20 minuten kregen wij steeds meer veldoverwicht. We combineerden makkelijker en dat resulteerde na een half uur in een voorsprong. Lars Horlings opende de score, op aangeven van Ricardo Vonk”, vertelt Schreuder.
Vlak voor rust maakte de creatief spelende Lars Horlings er 2-0 van, door goed voorbereidend werk van de opkomende back Niels Jansen Klomp.

Derde goal voor Lars Horlings 

Met een raak schot van buiten de zestien produceerde NWVV na rust de aansluitingstreffer, maar verder liet Damacota het niet komen. Schreuder: ,,Daarna pakten we het goed op en maakte Lars Horlings zijn derde treffer van de middag, op aangeven van de goed spelende Wylan Molema. Vijf minuten later was het Wylan Molema zelf die de 4-1 maakte op aangeven van Ricardo Vonk, die na een mooie combinatie met Alan Egilmez zijn tweede assist van de middag kon geven. Een prima resultaat waar we op voort willen borduren.”