Een fel duel om de bal, in de wedstrijd tussen Muntendam en Peize. Foto: Bert Woltjes.
Een fel duel om de bal, in de wedstrijd tussen Muntendam en Peize. Foto: Bert Woltjes.

Muntendam laat koploper ontsnappen; Noordster ook onderuit

Sport

MUNTENDAM/PEKELA - Muntendam heeft zaterdag in eigen huis met 1-3 verloren van koploper Peize. Tot tien minuten voor tijd stond Muntendam nog met 1-0 voor. Competitiegenoot Noordster verloor ook: met 0-2 van Titan.

Muntendam had het in de eerste helft knap lastig met de nog ongeslagen koploper. Peize kreeg flink wat kansen, maar het lukte de bezoekers maar niet om het leer achter doelman Tim Wijsbeek tegen de touwen te schieten. Zo stond onder andere het houtwerk in de weg.

Muntendam na rust op voorsprong 

Muntendam zelf kon aanvallend niet veel uitrichten. Na rust was dat anders: Dennis de Vries zorgde kort na de thee voor de 1-0. Muntendam kreeg zelfs kansen op meer. Grote kansen op de 2-0 werden echter niet benut.
Peize bleef dus in leven en dat kwam Muntendam duur te staan. In de slotfase trok de koploper het duel namelijk alsnog naar zich toe, met drie goals in de laatste tien minuten.

Noordster

Noordster ging zaterdag op eigen veld met 0-2 onderuit tegen Titan, de nummer vier in de derde klasse B. De Pekelders waren in de eerste helft de bovenliggende partij, maar goals leverde dat niet op. Na rust werden de bezoekers uit Nieuw-Weerdinge sterker en dat leidde al snel tot de openingstreffer. Niet veel later werd het ook nog 0-2. Noordster probeerde het in het vervolg van het duel nog wel, maar er veranderde niets meer aan de score.