De Rhönrad-turners van SV Clias. Foto: Hilda Koopmans
De Rhönrad-turners van SV Clias. Foto: Hilda Koopmans

Rhönrad-turners Clias maken indruk op Noord-Nederlands kampioenschap

Sport

WILDERVANK - De Rhönrad-turners van SV Clias uit Wildervank hebben uitstekend gepresteerd op de Noord-Nederlandse Rhönrad kampioenschappen, die gehouden werden in Den Helder.

Alle turnsters en turners kwamen uit in niveau 4. Voor iedereen was het wennen want met ingang van dit seizoen moet er geturnd worden volgens een nieuwe rol, oftewel: alles is veranderd. Dit vroeg om snel schakelen. Sinds januari zijn de oefeningen definitief en konden deze eigen gemaakt worden.

Indrukwekkende beheersing 

Amy Pinkster schitterde tijdens de kampioenschappen, veroverde de eerste plaats en mag zich dus Noord-Nederlands Kampioen noemen. Ondanks een kleine correctie tijdens de rechtuit-oefening, toonde ze een indrukwekkende beheersing. Ze scoorde het hoogste sprong- en spiraalcijfer van de wedstrijd, wat haar prestatie des te opmerkelijker maakte. Jasmijn Lababidi toonde vastberadenheid en behaalde de tweede plaats, ondanks de spanning en enkele kleine correcties in haar oefeningen. Haar doorzettingsvermogen leverde haar een welverdiende podiumplaats en het reserve kampioenschap op. 

1, 2, 3 en 4 voor Clias

Lieke Kanninga overtrof zichzelf en sleepte ondanks drie correcties bij de rechtuit-oefening een mooie derde plaats binnen. Mark Renkema wist een respectabele vierde plaats te bemachtigen met een prachtige sprongdemonstratie die de toeschouwers versteld deed staan. En zo werd het 1, 2, 3 en 4 voor turnsters en turners van SV Clias.
Tamia Reinard en Jinte Keizer leverden in hun leeftijdscategorie ook indrukwekkende prestaties. Ondanks kleine correcties bij hun oefeningen, behaalden ze respectievelijk de derde en vierde plaats.

SV Clias liet zien dat het een vereniging is om rekening mee te houden in deze tak van sport.