Juf Annet bij haar afscheid op odab Westerschool in Wildervank.
Juf Annet bij haar afscheid op odab Westerschool in Wildervank.

Odab Westerschool neemt afscheid van juf Annet

Algemeen

WILDERVANK - odab Westerschool in Wildervank heeft woensdag afscheid genomen van juf Annet. Dat gebeurde met een feestelijke dag, waarbij de afzwaaiende leerkracht uiteraard in het middelpunt stond.

Maar liefst 44 jaar was juf Annet ze als leerkracht actief in het basisonderwijs. De langste tijd was ze verbonden aan de Verkruisenschool in Muntendam, de huidige obs Menterhorn. Na kleine uitstapjes naar het speciaal onderwijs en de Hagenhofschool in Stadskanaal kwam juf Annet in 2012 op odab Westerschool in Wildervank terecht. Daar heeft ze met name in de onderbouw gewerkt, de groepen 1 en 2. Bij de kleuters ligt dan ook vooral haar hart. Juf Annet heeft zich in al die jaren laten zien als ‘die lieve juf met krulletjes’, die naast het lesgeven ook altijd oog had voor een opgeruimd gebouw.

Woensdag werd de afzwaaiende leerkracht van huis opgehaald met een stoere open auto. Op het schoolplein werd ze door alle kinderen hartelijk werd begroet. Het ‘Juf Annet, juf Annet’ was tot in de wijde omtrek te horen. ‘Haar kleuters’ verrasten juf Annet met een geweldige Praatjesmakerfilm, waarin de kinderen antwoorden gaven op vragen zoals Hoe ziet juf Annet eruit en Hoe oud is juf Annet? Dit leidde tot prachtige, grappige en soms ontroerende antwoorden.

Vervolgens is juf Annet langs alle klassen geweest, waar ze werd getrakteerd op mooie cadeaus. De feestdag werd vervolgens afgesloten met een goed bezochte receptie, waar ze door veel ouders nog even in het zonnetje werd gezet. Volgens alle betrokkenen was het een prachtig slot van een mooie, lange carrière in het onderwijs. 

Gezien de vele hobby’s en activiteiten hoeft niemand bang te zijn dat juf Annet zich in de toekomst zal vervelen. Zo actief als ze zich liet zien binnen het onderwijs, zo actief was ze ook daarbuiten. En dat gaat gewoon door.