Afbeelding

Wildervank hervat competitie met zege

WILDERVANK - Cupfighter Wildervank heeft zaterdag ook eindelijk weer eens succes in de competitie geboekt. De vierdeklasser versloeg in haar eerste wedstrijd van 2024 SVBO met 0-1.

,,In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, waarbij wij wel de grootste kansen kregen”, zegt Wildervank-trainer Colin Steenge. De sluitpost van SVBO stond echter op zijn post. Wildervank kwam dus niet tot scoren en vlak voor rust werd het nog erger, toen Marc Nijland wegens natrappen (of ‘natikken’, aldus Steenge) met rood werd weggestuurd.

Veel meters maken

,,In de tweede helft moesten we met tien man de bal aan SVBO laten en veel meters maken in het verdedigen”, omschrijft Steenge de situatie na rust. Ondertussen was zijn ploeg aan de bal wel degelijk gevaarlijk. Sterker nog, Wildervank kreeg ook met een mannetje minder de grootste kansen. Halverwege de tweede helft leverde dat de enige en dus winnende treffer van de middag op. Lourens Huizing scoorde uit een pass van Martijn Jager.

,,Verdedigend stond het de hele wedstrijd erg goed en hebben we maar een beperkt aantal echte kansen weggegeven”, looft Steenge zijn ploeg. ,,Al met al was het gezien de 45 minuten in ondertal een knappe overwinning.”