Afbeelding

Wildervank rekent af met angstgegner: 5-0

Sport

WILDERVANK - De thuiswedstrijd tegen Mussel heeft Wildervank een opvallend ruime zege opgeleverd. De ploeg waar Wildervank het de laatste jaren steevast moeilijk mee heeft, werd met 5-0 verslagen. 

,,Mussel is inderdaad uitgegroeid tot een soort ‘angstgegner’ voor ons”, erkent Wildervank-trainer Colin Steenge. Zaterdag was daar echter niets van te merken. ,,Vroege goals hielpen ons direct in de wedstrijd.” Dankzij Marc Nijland en Martijn Jager stond de thuisploeg al snel met 2-0 voor.

‘Had nog wel meer dan 5-0 kunnen zijn’ 

Mussel had zich in het eerste bedrijf ingegraven, maar door de snelle goals van Wildervank kon door dat strijdplan een streep. Steenge: ,,Na rust begon Mussel overal 1 tegen 1 te spelen en werd het nog kort een wedstrijd. We kregen hierdoor echter veel ruimte waardoor we uitliepen naar 4-0. Uiteindelijk had het zelfs nog wel meer dan 5-0 kunnen zijn, maar door een afgekeurde goal en een aantal kansen die we niet maken bleef het bij 5-0.” De laatste drie goals werden gemaakt door Lourens Huizing (2x) en Joost Wolthuis.  

,,Ook positief dit weekend was het basisdebuut van Marco Poot, na bijna een jaar eruit geweest te zijn geweest met een enkelblessure”, meldt Steenge tot besluit.