Afbeelding

Heel veel belangstelling voor drive-in bioscoop in Borgerswold

Algemeen


VEENDAM - De drive-in openluchtbioscoop die op 18 en 19 september wordt gehouden in Borgerswold, is in trek. Er is zelfs zo veel belangstelling voor het evenement, dat het verplaatst is naar het evenemententerrein in Borgerswold.


Door de grote belangstelling en het flinke aantal aangemelde Amerikaanse auto’s en andere oldtimers voor de film van zaterdagavond is de geplande locatie aan de Bergweg (het terrein van Borgerswold Experience) te krap gebleken. Het evenement wordt daarom verplaatst naar het grotere evenemententerrein in Borgerswold. Dit geldt niet alleen voor de zaterdag, maar ook voor de vrijdag.

De film die wordt gedraaid, is Cadillac Records en zit boordevol muziek. De musicalfilm is een prachtig tijdsbeeld van het leven rondom de studio Chess Records waar artiesten als Muddy Waters, Chuck Berry en Howlin’ Wolf hun muziek opnamen. Beyoncé kroop voor deze film in de huid van Etta James. Voorafgaand aan de film zorgt dj Blue Flamingo voor een muzikale inleiding.De openluchtfilm van zaterdagavond is inmiddels uitverkocht. Op vrijdagavond 18 september is er nog ruimte. De inleiding start om 19.30 uur, de film begint om 20.30 uur. De entree bedraagt 10 euro per kenteken. Reserveren kan via info@bogdike.nl.


De drive-in bioscoop is een alternatief voor het Bog & Roll-evenement dat de stichting Bogdike jaarlijks organiseert op het Museumplein in het centrum van Veendam. Wegens de coronapandemie kan dit evenement deze zomer niet plaatsvinden. Wat wel doorgaat, is de oldtimer toerrit op zaterdagmiddag 19 september. Hiervoor heeft een flink aantal oldtimers zich aangemeld. Rond 13.00 uur verzamelen de auto’s zich op het Museumplein. Het vertrek is om 14.30 uur. De muzikale omlijsting wordt ook hier verzorgd door dj Blue Flamingo.