Afbeelding

4 Mijl van Assen op 12 september

Algemeen

ASSEN - In Assen wordt op zaterdag 12 september de 4 Mijl van Assen gehouden. Het is het eerste grote loopevenement in Drenthe na maanden van lockdown. Ook deze derde editie van de loop gaat over 4 Engelse mijlen oftewel 6,4 kilometer. 

In de afgelopen maanden zijn heel veel sportactiviteiten geschrapt, dit terwijl juist sport bijdraagt aan een gezonde leefstijl. De organisatie van de 4 Mijl van Assen is dan ook ‘ontzettend blij’ dat dit evenement wel kan doorgaan. Er wordt voldaan aan alle RIVM-eisen en dus is de veiligheid voor deelnemers, vrijwilligers en publiek gewaarborgd. 

Vanzelfsprekend ziet de organisatie van het evenement er dit keer geheel anders uit dan voorheen. Op het terrein zijn extra sanitaire voorzieningen en vaste looproutes ingericht. Er wordt gestart vanuit zeer ruime startvakken, waarin elke loper een eigen veilige opstelplaats heeft. De volgorde van vertrek wordt bepaald door de verwachte eindtijd die iedere deelnemer vooraf heeft opgegeven. Dit om het onderling inhalen tijdens de run te beperken. De aanwezigheid van publiek wordt ontmoedigd en er zijn geen fysieke prijsuitreikingen. Daarnaast wordt deelnemers gevraagd om na de finish zelf hun medaille en versnaperingen te pakken en om vervolgens zo snel mogelijk het terrein te verlaten.

In ‘normale’ tijden vindt op de dag van de run ook het ‘4 Mijl Festival’ plaats met een sportplein, een fair, een kinderplein en optredens van artiesten. Dit festival is om begrijpelijke redenen geschrapt. De organisatie hoopt volgend jaar weer de complete mix aan sport en plezier te kunnen bieden .

Het evenement is onderdeel van het AssenRuns loopcircuit. De start is om 12.00 uur met de kidsrun in de Rabo Scholencompetitie voor Asser basisscholen. De eerste startgroep op de hoofdafstand van 4 Mijl vertrekt om 13.50 uur. Verdeeld over alle categorieën is er plek voor maximaal 1.750 deelnemers. Inschrijven kan alleen online tot vrijdag 4 september 12.00 uur op www.4mijlvanassen.nl.