Wethouder Henk Jan Schmaal (links) en Jan Haandrikman van de Albert Heijn nemen de opening van de supermarkt voor hun rekening.
Wethouder Henk Jan Schmaal (links) en Jan Haandrikman van de Albert Heijn nemen de opening van de supermarkt voor hun rekening.

Vernieuwde Albert Heijn heropent in Autorama Veendam

Algemeen

VEENDAM - De compleet vernieuwde Albert Heijn-supermarkt in winkelcentrum Autorama in Veendam heeft vanmiddag de deuren heropend. In verband met de coronamaatregelen kon de heropening met minder feestelijkheden gepaard gaan dan wellicht gewenst, maar het enthousiasme onder de klanten was er niet minder om. Men is zeer te spreken over de nieuwe supermarkt.


De Albert Heijn in Autorama is een kleine twee weken dicht geweest. In die periode is de winkel helemaal over de kop gegaan. De supermarkt is qua indeling gekanteld en een stuk groter geworden omdat de ruimtes waarin een juwelier en een hakkenbar waren gevestigd bij de Albert Heijn zijn betrokken. In de afgelopen dertien dagen bleef niets op zijn plek staan. De winkel heeft een nieuwe vloer, een nieuw plafond en nieuwe stellingen gekregen. Het resultaat van het harde werken mag er zijn.

In de compleet vernieuwde Albert Heijn hebben klanten nog meer keuze. Vooral op het gebied van verse producten kent de Albert Heijn in Autorama zijn gelijke niet. Bijzondere aanwinst in de supermarkt is een sushibar, waar professionele chefs verse sushi bereiden. 

Kwaliteit en gemak

Er is flink geïnvesteerd in de kwaliteit van de winkel en de (vers)producten, maar ook in het gemak. Om die reden zijn in de nieuwe winkel meerdere zelfscankassa’s aanwezig. Klanten kunnen tijdens het boodschappen doen zelf alvast scannen met als voordeel dat ze meteen zien hoe duur een en ander is en supersnel klaar zijn met betalen. Ook handig: boodschappen hoeven niet op de kassaband gelegd te worden en kunnen dus meteen ingepakt worden. Voor nog meer gemak is er de zogenaamde Scan & Go-formule. Klanten scannen hun producten bij als ze bij de betaalpaal staan en rekenen direct af. Dit is vooral ­ideaal voor de kleine boodschap. 

Gouden tijden

De metamorfose van de Albert ­Heijn staat niet op zichzelf. Het hele winkelcentrum is onder handen genomen. ,,Het zijn gouden tijden voor Autorama”, zegt keurslager Gert Westerman namens de in het overdekte winkelcentrum gevestigde ondernemers. ,,Eigenaar Bun Vastgoed heeft veertien jaar geleden fors geïnvesteerd in de binnenkant van het winkelcentrum. Dat heeft goed uitgepakt. Autorama is een groot succes en voor 100 procent gevuld. Welk winkelcentrum kan in deze tijd nog zeggen dat alles vol zit? Dat zegt toch genoeg?” 

Het gaat Autorama dus voor de wind. Onder het motto Als de zon schijnt, moet je het dak repareren is het winkelcentrum andermaal grondig onder handen genomen. Ditmaal was de buitenkant van het gebouw aan de beurt. De oude beplating is vervangen door glazen puien en de oude reclamebakken aan de gevel maakten plaats voor een modern LED-scherm. Verder wordt het centrum wordt volledig voorzien van nieuwe, energiezuinige verlichting. Ook de terreininrichting wordt volledig opnieuw ingericht met groen en meubilair, waardoor er een prettige sfeer en omgeving gecreëerd wordt voor het winkelend publiek en omwonenden. 

,,Het werk zit in de afrondende fase. Ik dat dat het voor 90 tot 95 procent klaar is”, zegt Westerman, die maar wat blij is dat hij in Autorama is gevestigd. ,,Mensen komen hier voor hun dagelijkse boodschappen, terwijl het centrum van Veendam meer inzet op recreatief winkelen met terrasjes en dergelijke. Gemiddeld doen mensen twee keer per week hun boodschappen, terwijl het recreatief winkelen -zoals het kopen van een nieuwe spijkerbroek- gemiddeld een keer per maand plaatsvindt. Voor mij als keurslager is winkelcentrum Autorama, met duizenden bezoekers per dag, dan ook de perfecte plek.” 

Om die bezoekersstroom in goede banen te kunnen leiden, is vorig jaar al het aantal parkeerplaatsen uitgebreid. Met de metamorfose van Autorama en de ingrijpende verbouwing van de Albert Heijn, terwijl andere ondernemers in het centrum is het winkelcentrum nu nog aantrekkelijker geworden.