Afbeelding

Oktoberfest in Veendam gaat niet door

Algemeen

VEENDAM - De lederhosen en dirndls hoeven dit jaar niet van zolder: het Oktoberfest in Veendam is vanwege de coronamaatregelen afgelast.


Het Oktoberfest in Veendam is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Iedere eerste zaterdag van oktober staat het bierfestival op de agenda in de Sorghvliethal. Sinds de eerste editie in 2011 nemen de bezoekersaantallen ieder jaar toe. De organisatie probeert dan ook iedere keer een nieuwe line-ip neer te zetten, voorzien van een mooie lichtshow.

,,Iedere editie kom je weer tot nieuwe inzichten en leuke ideeën voor het jaar erop. Voor ons zelf blijft het dus een uitdaging om het jaar erop weer extra uit te pakken”, zegt Rob van Loenen namens de organisatie. ,,De reacties van de mensen zijn dan ook veelal positief, wat ons weer nieuwe energie geeft voor een volgende editie.

”De zevende editie van het Oktoberfest zou 3 oktober plaatsvinden. De eerste voorbereidingen waren al getroffen. ,,We hadden de complete line-up vroegtijdig en zullen kijken of we het complete programma naar oktober 2021 kunnen verplaatsen. En natuurlijk hopen we tegen die tijd op verantwoorde wijze er weer één groot feest van te kunnen maken met z’n allen in de Sorghvliethal”, zegt Van Loenen.