Martijn Kardol. Foto: Pim Hendriksen
Martijn Kardol. Foto: Pim Hendriksen

Cabaret in vanBeresteyn met Martijn Kardol

Algemeen

VEENDAM - Cabaretier Martijn Kardol zal vrijdag met zijn nieuwe voorstelling Welkom op de planken staan van theater vanBeresteyn in Veendam.

Martijn Kardol gaf tijdens de Mini Preview in vanBeresteyn een voorproefje van zijn nieuwe voorstelling Welkom. Een tweede programma is altijd lastig voor een cabaretier. Toch lukt het Kardol om met Welkom opnieuw een humoristische show van betekenis te maken. 

Op het eerste gezicht is er niks te zien aan Martijn Kardol: vlot pratend, makkelijk bewegend, zelfverzekerd. Maar dat is op een podium. Daarop bepaalt hij de regels en houden anderen -het publiek in de zaal- hun mond. Maar buiten het theater, waar de regels ook door anderen worden bepaald, vermijdt hij het sociale contact.

Bliksemstart

Kardol maakte een bliksemstart in de cabaretwereld en won in één theaterseizoen alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en het Groninger Studenten Cabaret Festival. Dat os een unicum. Met zijn debuutprogramma Bang loste hij de verwachtingen moeiteloos in en ook opvolger Welkom blijkt een voltreffer. 

Hierin maakt Kardol contact met de wereld en de mensen om zich heen. Of doet daar in ieder geval een poging toe. Want alles is beter dan in eenzaamheid eindigen. Kardol zet zijn voordeur op een kier.

De voorstelling start om 19.30 uur. Er is een afterparty met Peter Mans Music. Reserveren kan via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of bij de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.