Het eerste docentconcert wordt verzorgd door Klezmer & Co. Foto: Michiel Megens
Het eerste docentconcert wordt verzorgd door Klezmer & Co. Foto: Michiel Megens

Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam start seizoen met Pruiverij.

Algemeen

VEENDAM - De Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam zal het nieuwe seizoen beginnen met een Pruiverij. Met diverse concerten laten docenten zien wat de school in huis heeft en er zijn gratis kennismakingslessen.


De docenten van de Muziek-, Dans- en Theaterschool stellen zich voor middels concerten. Ze spelen met hun eigen bands en ensembles om hun leerlingen te laten horen wat ze zelf graag spelen en nieuwkomers wegwijs te maken in het aanbod van de school.

Docentconcert

Het eerste docentconcert is vrijdag in de grote zaal van theater vanBeresteyn. Er wordt dan opgetreden door Klezmer & Co, het orkest van accordeondocent Wim Lever. Voor maximaal 90 personen brengt het kwartet jiddische muziek met een verhaal. De muziek is afwisselend uitbundig en ingetogen. De vaak poëtische liederen weerspiegelen het leven van de Oost-Europese joden van de vorige eeuw. Het ensemble is een Groningse formatie die behalve uit docent Wim Lever (accordeon) bestaat uit Marjolijn Mellema (viool), Carla da Silva (zang) en Albert Bleeker (tuba). Het concert begint om 20.30 uur en de entree slechts 5 euro. 

Gratis lessen

Wie het instrument vervolgens zelf wil leren spelen, kan na afloop de docent meteen ontmoeten voor een afspraak. De muziek-, dans- en theaterlessen van de MDT zijn in oktober voor nieuwkomers in de leeftijd van 4 tot 21 jaar zelfs gratis. Bij de meeste individuele in­strumenten is nog ruimte en bij alle groepslessen kunnen leerlingen op proef meedraaien. Aanmelden kan via info@mdtveendam.nl.