Afbeelding

Geen treinen in de herfstvakantie

Algemeen

VEENDAM - Vanwege werkzaamheden rijden er in de herfstvakantie geen treinen tussen Groningen en Veendam. Arriva zet tussen zaterdag 10 en zondag 18 oktober zowel stop- als snelbussen in.


Reizigers moeten rekening houden met maximaal 45 minuten extra reistijd. Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk. Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig, zoals bijvoorbeeld een ov-chipkaart. Inchecken in de bussen is niet mogelijk. In- en uitchecken kan op het treinstation.

In de herfstvakantie werkt ProRail vanuit project Sneltrein Groningen-Winschoten aan sporen en stations, zodat daar vanaf december extra (snel)treinen kunnen rijden in de spits. De stations Zuidbroek en Scheemda krijgen meer ruimte voor de extra treinen en reizigers. Door het verplaatsen van seinen op het traject kunnen treinen dichter op elkaar rijden en met nieuwe wissels en aanpassingen aan spoorbeveiliging op diverse plekken ook sneller. Daarnaast verbetert de veiligheid van diverse overwegen op het traject. 

Om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van deze periode zonder treinen, combineert ProRail meerdere werkzaamheden op het traject Groningen-Veendam/Wee­ner. Tussen Winschoten en Bad-Nieuweschans worden op diverse plaatsen spoor en overwegen vernieuwd. Ook vinden er op het gehele traject diverse (reguliere) onderhoudswerkzaamheden plaats.