Afbeelding

Ouderendag in Muntendam met Zwarte Dorus

Algemeen

MUNTENDAM - Ouderen Actief Muntendam heeft, gezien de huidige omstandigheden rond het coronavirus, vorige week op een mooie wijze aandacht kunnen besteden aan de Nationale Ouderendag in Muntendam. 

Vrijdag tussen 14.00 en 17.00 uur liet draaiorgel Zwarte Dorus uit Veendam op tien verschillende plaatsen waar veel oudere inwoners wonen zijn vrolijke noten horen. De begeleiding van Ouderen Actief Muntendam hoefde nergens  mensen er op te wijzen om de anderhalve meter in acht te nemen, want bijna iedereen stond achter zijn of haar eigen kamerraam of op het balkon te luisteren.

Bij één flat kreeg men van een bewoner een koperen centenbakje aangeboden voor de eigenaar van Zwarte Dorus. Een andere toeschouwster vertelde dat haar opa vroeger de Zwarte Dorus in bezit heeft gehad. Toen stond er een paard, genaamd Sjors, voor. Foto’s hiervan zijn te vinden op de Facebook-pagina van  Ouderen Actief Muntendam. 

Terugkijkend op deze middag kan de organisatie constateren dat het voor alle betrokkenen een zeer geslaagde middag is geweest.