Afbeelding

Inwoner Meeden schrijft kinderboek ‘Boer Bolle krijgt een brief’

Algemeen

MEEDEN - Gerard Smid (65) uit Meeden heeft vijftien jaar geleden een tweetal manuscripten geschreven voor een kinderboek. Nu is het eerste deel eindelijk uitgegeven met als resultaat het kinderboek Boer bolle krijgt een brief.

De manuscripten waren gebaseerd op de verzonnen verhalen die hij zijn kinderen vroeger vertelde voor het slapengaan. Het feit dat Smid opa werd en inmiddels drie kleinkinderen heeft, was de aanleiding om het eerste deel uit te gaan geven.


De verhalen gaan over boer Bolle en zijn dorpsgenoten. De nieuwsgierige postbode Gleuf, de grappige slager Spekkie, de deftige mevrouw Spaarvarken en Gerrit Pootje met zijn houten been, zijn maar enkele van de bijzondere figuranten uit het dorpje Boerenveen.

Het eerste deel, ‘Boer Bolle krijgt een brief’, omvat een aantal op zichzelf staande avonturen met een duidelijke rode draad. De brief die boer Bolle krijgt, zet zijn hele leven op de kop.

De gedetailleerde illustraties in het boek zijn gemaakt door beeldend kunstenaar Grietje Willemsma. Het boek (ISBN: 978-90-9033594-0) is uitgegeven door Uitgeverij Intro.