Kinderen van De Viermaster deden mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Foto: Bert Woltjes.
Kinderen van De Viermaster deden mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Foto: Bert Woltjes.

Nationaal Schoolontbijt op obs De Viermaster

Algemeen

VEENDAM - Maar liefst 81 basisscholen in Groningen hebben deze week meegedaan aan het Nationaal Schoolontbijt. Vanochtend was het de beurt aan obs De Viermaster in Veendam.


Het Nationaal Schoolontbijt is jaarlijks dé week waarin bijna een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten in de klas. Dit jaar werd tijdens de 18e editie op zo’n 2.250 basisscholen door heel Nederland ontbeten. Het thema dat dit jaar centraal stond, was Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt.

Ontbijt leuker en beter

Met speciaal lesmateriaal ontdekken kinderen hoe ze hun ontbijt leuker en beter maken. In het pakket vonden kinderen een boek van Kolletje & Dirk (over het meisje met de toverstokken) en placemats. Kinderen uit de groepen 7, 8 en de brugklas kregen een doeboek met puzzels, recepten, persoonlijke tests en wist-je-datjes over gezond ontbijten.


De kinderen werden online verwelkomd door tv-presentatrice Jessica Mendels met een online ontbijtjournaal. In dat journaal was op diverse manieren het jaarthema terug te zien.