Afbeelding

Psychologisch drama in Filmhuis Veendam

Algemeen

VEENDAM - De dit jaar verschenen Brits-Amerikaanse dramafilm en psychologische thriller The Nest is maandag 30 november te zien in Filmhuis vanBeresteyn in Veendam.

Als een ware held wordt de zakenman Rory O’Hara (Jude Law) onthaald bij zijn oude werkgever. Rory is teruggekeerd naar Engeland na een jarenlang verblijf in de Verenigde Staten. Daar was hij ongelooflijk succesvol, volgens zijn eigen verhalen.

Fortuin bijna op

In werkelijkheid is Rory teruggekomen omdat zijn fortuin bijna op is. Met zijn Amerikaanse vrouw Allison (Carrie Coon) en twee tienerkinderen vestigt Rory zich in een bovenmaats landhuis in Surrey. Opnieuw rijk worden, zo redeneert hij, begint met doen alsof je al rijk bent.

Allison heeft wel een vermoeden dat haar man niet eerlijk is over hun financiële situatie, maar laat haar twijfels graag dempen door een dure bontjas en de belofte van een eigen paardenstal. De film is een fraai psychologisch drama, met een verrassende en treffende finale.

Tweemaal vertoond

De film wordt maandag 30 november tweemaal vertoond: om 16.00 en 20.00 uur. Reserveren kan via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of bij de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.