Afbeelding

Kijk ‘s Kunst in Wildervank kijkt terug

Algemeen

WILDERVANK - Galerie Kijk ’s Kunst in Wildervank zal met de tentoonstelling Retrospectief 2020 terugblikken op eerder dit jaar gehouden exposities. 


Zonder twijfel zal 2020 de boeken ingaan als een bijzonder en bewogen jaar. In de galerie moest de geplande voorjaarsexpositie door de coronamaatregelen worden uitgesteld tot het najaar: de galerie was tijdelijk dicht.

Mannen door Vrouwenogen 

In juni en juli trok de tentoonstelling Stad en Land nog niet veel publiek. Na de zomervakantie echter werd de expositie Mannen door Vrouwenogen, die samen met vereniging AKKA (Afgestudeerde Kunstenaars van de Klassieke Academie) was georganiseerd, door veel geïnteresseerden bezocht. Alleen de bij de tentoonstelling in het Open Monumentenweekend geplande workshops konden geen doorgang vinden. Die samenwerking van Kijk ’s Kunst en AKKA is trouwens van beide kanten goed bevallen. Misschien wordt hiermee wel een jaarlijkse traditie gestart.De najaarstentoonstelling Vogelvrij bevatte vogelkunst in velerlei vormen, maten en soorten en was vooral voor vogelaars een feest van herkenning.

Selectie van kunstenaars 

Voor de wintersluiting toont de galerie voor eigentijdse realistische kunst nog een selectie van kunstenaars die eerder in Wildervank exposeerden.Martha Asman heeft heel herkenbare houtsnedes gemaakt van de wat oudere -typisch Franse- mannen uit de Auvergne, Lidwien Chorus toont verfijnd gemaakte lithografie, een andere -gecompliceerde en arbeidsintensieve- druktechniek. Van Klaas Klazema hangen sfeervolle, verstilde schilderijen van bosgezichten en Coba Martens exposeert haar schilderijtjes van aandoenlijke jonge vogeltjes.

Tot slot hangen er kleurpotloodtekeningen van Janine Starke, die woont en werkt in Frankrijk.

Humoristische schilderijtjes 

Alles wordt vervolmaakt met een paar humoristische schilderijtjes van Vilma van den Berg en een drietal fraai gedraaide houten schalen met natuurrand van Albert Dubben.

Retrospectief is van  27 november tot en met 27 december te zien in galerie Kijk ’s Kunst aan de Poststraat 77 in Wildervank. De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17 uur. Eerste kerstdag is men gesloten. Zie ook www.kijkskunst.nl.

Afbeelding
Afbeelding