Burgemeester Jaap Kuin en wethouder Hennie Hemmes met een vuurton, tijdens de actie van vorig jaar.
Burgemeester Jaap Kuin en wethouder Hennie Hemmes met een vuurton, tijdens de actie van vorig jaar.

Pekela biedt vuurtonnen en hout aan voor de jaarwisseling

Algemeen

OUDE PEKELA - Inwoners van de gemeente Pekela kunnen dit jaar opnieuw een vuurton met brandhout aanvragen voor de jaarwisseling. Pekelders die al een vuurton hebben, kunnen bij de gemeente terecht voor brandhout.

Wel dienen er aan een aantal voorwaarden en de coronamaatregelen te worden voldaan. Zo mag er geen groepsvorming ontstaan.

Geen vreugdevuren 

Vreugdevuren in de gemeente Pekela zijn niet toegestaan. De vuurton en/of het brandhout is een alternatief voor een vreugdevuur. Bij deze vuurtonnen wordt schoon brandhout geleverd die het vuur gedurende enkele uren van brandstof kan voorzien.
Er is een beperkt aantal vuurtonnen beschikbaar. Inwoners die vorig jaar geen vuurton hebben ontvangen, hebben voorrang op een vuurton. Voor inwoners die vorig jaar wel een vuurton hebben ontvangen, is er nu schoon brandhout beschikbaar. Dit kan tot 1 december aangevraagd worden via de website van de gemeente.

‘Inwoners iets bieden’

Burgemeester Jaap Kuin: ,,De vuurtonnen waren vorig jaar een groot succes. Wij zijn blij dat we dit jaar opnieuw een aantal vuurtonnen kunnen aanbieden aan inwoners die vorig jaar geen ton hebben kunnen ontvangen. Voor de inwoners die vorig jaar al een vuurton hebben ontvangen, is er schoon brandhout. Zeker in deze periode met het coronavirus is het belangrijk om inwoners iets te kunnen bieden waardoor er in kleine kring toch een veilige jaarwisseling kan worden gevierd.’’