Aan de volkskerstzang wordt onder anderen meegewerkt door Dirk Swama en Tom Vink.
Aan de volkskerstzang wordt onder anderen meegewerkt door Dirk Swama en Tom Vink.

Volkskerstzang Wildervank wil lichtpuntje bieden in coronatijd

Algemeen

WILDERVANK - In de Grote Kerk van Wildervank wordt zondag de traditionele volkskerstzang gehouden, georganiseerd door de Monument- en Concertcommissie. ,,We hopen dat we een lichtpuntje kunnen brengen in deze lastige tijd”, zegt Wim de Olde namens de organisatie.

Ook nu Nederland als gevolg van de coronacrisis op slot is gegaan, gaat de volkskerstzang in Wildervank door. ,,Ondanks het feit dat we dit evenement niet kunnen organiseren met publiek erbij hebben fondsen, organisaties, middenstanders en bedrijfsleven bijgedragen zodat we de volkskerstzang als livestream via de SKV en YouTube kunnen uitzenden. Wij, als onafhankelijke Monument- en Concertcommissie, zijn daar erg blij mij en we hebben ons best gedaan om een aantrekkelijk programma te maken in kerstsfeer”, aldus De Olde.

Bekende kerstliederen

De volkskerstzang start om 19.00 uur. Er zullen in een sfeervol aangeklede Grote Kerk bekende kerstliederen ten gehore worden gebracht, zowel instrumentaal als met zang.

Solite

De eerste soliste die haar muzikale medewerking zal verlenen, is de 19-jarige Lieneke van Eijkelenburg (mezzosopraan) uit Stadskanaal. Ze heeft al veel prachtige projecten op haar naam staan en heeft een aantal solo-cd’s gemaakt. De tweede solist is Annechienus Pot (bariton) uit Wildervank. Hij begon zijn zangcarrière bij operettevereniging OVW. Na zeer korte tijd nam hij al diverse (hoofd)rollen voor zijn rekening, ook werd hij veel gevraagd als gast­solist bij diverse andere verenigingen en koren. De solisten zullen ook een aantal stukken in duet brengen, waaronder When a Child is Born.

Kerstverhaal

Verder zal Tom Vink, eerste trompettist van het VKSO, meewerken. Hij heeft in het verleden al laten horen dat hij, samen met het orgel, prachtige stukken kan spelen. Dirk Swama zal dit alles begeleiden op het orgel. Hij is al vele jaren hoofdorganist van het Walcker-orgel, dat al meer dan 100 jaar in de kerk gebruikt wordt voor kerkdiensten en concerten. Pastor Eppo Vroom uit Ommelanderwijk neemt het kerstverhaal voor zijn rekening, ook zal hij een korte overdenking houden.


Het optreden zal live via SKV-tv (kanaal 996) en het YouTube-kanaal van het Walcker-orgel gestreamd worden. De uitzending is later ook op YouTube terug te kijken.

De 19-jarige Lieneke van Eijkelenburg