Afbeelding

Telefonisch spreekuur voor Taalhuizen in Pekela en Veendam

Algemeen

PEKELA.VEENDAM - De Groninger bibliotheken zijn dicht, maar de spreekuren voor de Taalhuizen in Oude Pekela en Veendam gaan telefonisch door.


Iedereen die beter wil leren lezen en schrijven, spreken en luisteren kan bij een taalhuis terecht. Nu niet in de bibliotheek, maar via het telefonische spreekuur. Mensen kunnen op die manier ook informatie krijgen over hoe ze thuis kunnen blijven oefenen.

Coördinator Marian Kiewiet van Taalhuis Oude Pekela houdt twee keer per week een telefonisch spreekuur. Iedere woensdag en vrijdag kan men tussen 10.00 en 12.00 uur bellen naar 06-13491544.Coördinator Lijja de Vries van Taalhuis Veendam houdt wekelijks een telefonisch spreekuur. Iedere woensdag is ze tussen 13.00 en 15.00 uur te bereiken via 06-25681350.

Juridisch spreekuur

Ook het juridisch spreekuur in de Groninger bibliotheken gaat verder als telefonisch spreekuur.
Dreigt ontslag, heb je problemen als ZZP’er, is er een geschil met de buren of zijn er verborgen gebreken in je huis? Blijf er niet mee rondlopen, maar stel je vraag tijdens het juridisch spreekuur.

Normaal gesproken is Rechtshulp Advocaten wekelijks aanwezig in de Oost-Groningse bibliotheken. Tijdens het juridisch spreekuur kunnen mensen gratis terecht voor advies en vragen. Nu de bibliotheken zijn gesloten, vindt het spreekuur telefonisch plaats. Het advies tijdens het juridisch spreekuur is gratis. Het telefonische spreekuur voor de gemeente Veendam vindt iedere dinsdag tussen 13.45 en 15.00 uur plaats. Men kan bellen met 0592-333640.