Afbeelding

Tientallen coronabesmettingen in zorgcentrum Veenkade; dringend hulp gezocht

Algemeen

VEENDAM - In diverse woonzorgcentra in het land loopt het aantal coronabesmettingen momenteel flink op. Ook in de Veenkade in Veendam zijn tientallen bewoners met het virus besmet.


In de Veenkade zijn inmiddels zo’n 75 bewoners besmet. De hele locatie is sinds vorige week in quarantaine en alle medewerkers zijn getest.

Dringend hulp gezocht

,,Als gevolg van het coronavirus kunnen wij de komende periode extra hulp goed gebruiken op verschillende locaties, zeker van mensen die een opleiding doen in de zorg en/of in de zorg gewerkt hebben. Het gaat om handen aan het bed”, laat Zorggroep Meander weten. 

Aanmelden

Men zoekt mensen die inzetbaar zijn in de directe zorg, minimaal een dag per week beschikbaar zijn, bij voorkeur bevoegd en bekwaam zijn en in elk geval inzetbaar zijn op de ADL-zorg. ADL staat voor algemene dagelijkse levensverrichtingen en omvat zaken als eten, drinken en aan- en uitkleden. Aanmelden kan via extrahanden@zgmeander.nl.

Handen aan het bed

Inmiddels heeft de Zorggroep al veel reacties mogen ontvangen. ,,We zijn druk bezig om iedereen die gereageerd heeft te benaderen en er zijn ook al veel mensen ingezet. Op dit moment hebben we voldoende mensen zonder opleiding of ervaring in de zorg die extra ingezet kunnen worden. Heb je wél ervaring of een opleiding in de directe zorg en ben je inzetbaar voor handen aan het bed, dan kun je nog steeds reageren”, laat men weten.