Hillie Heijerman-Schreuder, al 70 jaar lid van het hervormde kerkkoor Sursum Corda uit Nieuwe Pekela
Hillie Heijerman-Schreuder, al 70 jaar lid van het hervormde kerkkoor Sursum Corda uit Nieuwe Pekela

Jubilaris bij Pekelder kerkkoor

Algemeen

NIEUWE PEKELA - Hillie Heijerman-Schreuder is zeventig jaar lid van het hervormd kerkkoor Sursum Corda uit Nieuwe Pekela. Vanwege de coronamaatregelen zit een huldiging er voorlopig niet in.

De jubilaris mag al van jongs af aan graag zingen, maar pas op haar 17e mocht ze voor het eerst naar de koorrepetities. Op haar verjaardag in 1951, op 7 februari, was het zo ver en ging ze voor het eerst naar een repetitie. Sinds dat moment heeft ze praktisch geen repetitie gemist, hooguit vanwege ziekte. Ze heeft dan ook altijd met veel plezier als sopraan gezongen.

Penningmeester

Ook was zij van 1980 tot 1988 penningmeester en van 1994 tot 2002 mede-bestuurslid van het koor. De laatste jaren is ze actief lid van de liederencommissie en werkte ze mee in de uitgaancommissie. Samen met haar man, wijlen F. Heijerman, was zij in 1968 de initiatiefnemer van het inzamelen van oud papier door het koor ten gunste van de hervormde gemeente.

Corona

Vanwege lichamelijke problemen en de coronamaatregelen heeft Heijerman-Schreuder het laatste jaar niet meer meegezongen.
Door de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk om als koor samen te komen om het 70-jarig lidmaatschap van Heijerman-Schreuder groots te vieren. ,,Hopelijk kunnen wij dit binnenkort inhalen”, reageert Frans van der Laan, voorzitter van Sursum Corda.