Bé Schollema.
Bé Schollema.

Bé Schollema verkozen tot Beste Bestuurder

Algemeen

OUDE PEKELA - Bé Schollema heeft beslag gelegd op de titel Beste Bestuurder van een kleine gemeente. De oud-wethouder van Loppersum wordt begin maart geïnstalleerd als wethouder voor de PvdA in de gemeente Pekela. 


In de door vakblad Binnenlands Bestuur uitgeschreven verkiezing nam Schollema het in zijn categorie op tegen wethouder Bart Jaspers Faijer van Ommen en wethouder Ted Kok van Aalten. Schollema was genomineerd als wethouder van Loppersum. ,,Dank aan de stemmers”, reageert Schollema op zijn uitverkiezing. ,,Ik draag deze titel op aan het ambtelijke team van de voormalige gemeente Loppersum.” 

Betrokken en toegankelijk 

Mensen die hun stem hebben uitgebracht op Schollema omschrijven hem als betrokken en toegankelijk. ,,Hij neemt de tijd voor je en zet zich 100 procent in voor de gemeente Loppersum”, zo licht een van de stemmers toe. Schollema was tot aan de fusie van Loppersum met Delfzijl en Appingedam actief als wethouder. Ondanks een goede verkiezingsuitslag, ‘zijn’ PvdA werd de tweede partij, keerde de Middelstummer niet terug in het college omdat de sociaal-democraten werden veroordeeld tot een rol in de oppositie. Schollema werd raadslid, maar in  maart pakt hij het wethouderschap weer op. Hij gaat dan aan de slag in Pekela, de gemeente waar zijn vader Meindert burgemeester was. Hij volgt daarmee Henk Busemann op, die in december overleed.