Afbeelding

Twee trimparcoursen in Pekela geopend

Algemeen

OUDE PEKELA - In de gemeente Pekela zijn vandaag twee trimparcoursen geopend: één in Nieuwe Pekela en één in Oude Pekela.


Een trimparcours is een route in de buitenlucht waarbij men onderweg verschillende oefeningen tegenkomt en het hele lichaam wordt getraind. In Nieuwe Pekela is het trimparcours te vinden in het Burgemeester van Boekhovenpark (bij de dierenweide) en in Oude Pekela in het park rondom de vijver naast het gemeentehuis.

Pekela Actief

De trimparcoursen zijn opgezet vanuit Pekela Actief, een samenwerking tussen welzijnsorganisatie De Badde en de gemeente Pekela. De trimparcoursen zijn bedoeld om inwoners op een verantwoorde manier in de buitenlucht te laten bewegen. Het trimparcours Nieuwe Pekela is circa 1,4 kilometer lang en in Oude Pekela 1,2 kilometer en kan wandelend of joggend worden afgelegd. 

Banken en bomen

Tussendoor zijn er 12 verschillende oefeningen waarbij kracht en uithoudingsvermogen wordt getraind. Daarbij worden banken, bomen en andere obstakels gebruikt. Bij iedere oefening staat een korte uitleg en kan er gekozen worden voor drie verschillende niveaus: beginner, gevorderd of pro. Zo zijn de parcoursen voor iedereen leuk en uitdagend. Het afleggen van een parcours duurt circa 60 minuten.

Coronamaatregelen 

Door de coronamaatregelen zijn sportscholen en binnensportaccommodaties gesloten en zijn groepstrainingen en -lessen voor volwassenen niet toegestaan. Door deze maatregelen wordt er minder bewogen. Regelmatig bewegen in de buitenlucht is goed voor de weerstand en vermindert stress en lichamelijke klachten. Na het afleggen van het parcours is er ruim voldaan aan de dagelijks noodzakelijke beweging.

Kinderen

Kinderen mogen de routes afleggen in groepjes, zij hoeven tijdens het sporten onderling geen afstand te houden. Voor volwassenen geldt op dit moment dat het alleen is toegestaan om de routes individueel of in een tweetal af te leggen en zij altijd 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. De richtlijnen staan vermeld bij de start van de routes.