Afbeelding

Ommetje Veendam WandelQuiz

Algemeen

WILDERVANK - In het kader van Veendam beweegt wordt zaterdag 27 februari vanuit Wildervank de activiteit Ommetje Veendam WandelQuiz gehouden. Het ommetje is een route van ongeveer 4 kilometer.

Tijdens het ommetje komen er quizvragen voorbij over de wandelomgeving en over weetjes uit de Ommetje App. De activiteit is voor jong en oud en kan gedaan worden met het gezin, in duo’s of individueel.

275 mensen lopen mee

Ommetje Veendam is eind januari gestart. Inmiddels lopen al 275 mensen mee in de groep van Veendam Beweegt. Iedere dag een ommetje van 20 minuten stimuleert de hersenen en zorgt voor een betere fysieke en mentale gezondheid. Meedoen aan de ‘Veendam Beweegt-groep’ kan nog steeds. Belangstellenden moeten daarvoor de app Ommetje downloaden, deelnemen aan de groep Veendam Beweegt en de code LKKKL gebruiken.

Geen gezamenlijke start

De WandelQuiz start vanaf de Groen van Prinstererlaan in Wildervank. In verband met de corona richtlijnen vindt de start niet gezamenlijk plaats en is aanmelden noodzakelijk. Na het aanmelden wordt in overleg een starttijd afgesproken tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Aanmelden kan telefonisch via 06-86856864 of per mail: veendambeweegt@veendam.nl. Deelname kost 1 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis mee doen onder begeleiding van een volwassene.

Veendam beweegt

Meer informatie over Ommetje Veendam is te vinden op www.veendambeweegt.nl. Veendam beweegt is het platform van de gemeente Veendam waarop een overzicht staat met alle sport- en beweegactiviteiten die georganiseerd worden in de gemeente. Deze website is de verzamelplaats voor alles wat met sport en bewegen te maken heeft. Het platform bevat informatie voor inwoners, sportverenigingen en scholen. Ook alle sportaanbieders en sportnieuws uit de gemeente staan op het platform vermeld.