Tijdens Pekela Actief vonden er onder andere hardloopclinics plaats, zoals hier in Nieuwe Pekela. Foto: Bert Woltjes.
Tijdens Pekela Actief vonden er onder andere hardloopclinics plaats, zoals hier in Nieuwe Pekela. Foto: Bert Woltjes.

Succesvolle editie Pekela Actief sluit zaterdag af

Algemeen

OUDE PEKELA - Voor kinderen en jongeren in de gemeente Pekela zijn drie weken lang tal van activiteiten georganiseerd. Pekela Actief sluit zaterdag af.


Welzijnsorganisatie De Badde en de gemeente Pekela hebben in samenwerking met verschillende verenigingen en organisaties een gevarieerd activiteitenprogramma voor de jeugd van 4 tot en met 17 jaar kunnen samenstellen. In deze coronaperiode zijn de meeste school- en sportactiviteiten stilgelegd en dankzij Pekela Actief had de jeugd toch de mogelijkheid om lekker te bewegen, plezier te beleven en stoom af te blazen.

Zes sporten

Tijdens Pekela Actief stonden maar liefst zes verschillende sporten op het programma. Zo hebben kinderen met heel veel plezier deelgenomen aan een Bootcamp-training Naast veel plezier werd er getraind op samenwerken, conditie en kracht. De trainingen vonden plaats in het Hugo de Grootpark in Oude Pekela en bij sporthal De Spil in Nieuwe Pekela

freerunning daverend succes 

Ook de tennisclinics van LTC Pekela vielen in de smaak. De organisatie spreekt van een ‘geweldige opkomst’. Daarnaast was men onder de indruk van de energie die de deelnemende kinderen aan de hardlooptraining hadden en was freerunning ook een daverend succes. Op de parkeerplaats van de Feiko Clockschool in Oude Pekela leerde een freerunning-expert de tientallen deelnemers allerlei te gekke moves. 

Olympische Spelen

Op het programma stonden verder Sportieve Spelen op het complex van korfbalvereniging WSS in Oude Pekela. Daar trok de activiteit Olympische Spelen ruim 20 kinderen, waaronder veel niet-leden van de korfbalvereniging. Iedereen kon namelijk meedoe en dat deden de kinderen vol overgave. 

‘Super opkomst’ 

Verder kon er in Oude Pekela ook deelgenomen worden aan streetdance- en hiphop-lessen. Wederom was de belangstelling groot. De organisatie spreekt dan ook van een ‘super opkomst’. 

Laatste activiteiten 

Deze week vinden de laatste activiteiten plaats. Morgen zijn er nog sportieve spelletjes bij WSS in Oude Pekela, vrijdag staan er hardloopclinics op het menu en zaterdag kan er nog deelgenomen worden aan bootcamp en tennis. Deelname is gratis. Zie voor meer informatie de Facebookpagina Jongerenwerker Pekela.