De organisatie van het festival.
De organisatie van het festival.

Online Lentekriebels-festival voor mensen met verstandelijke beperking

Algemeen

VEENDAM - Met hulp van zorgorganisatie De Zijlen, onder andere actief in Muntendam en Veendam, wordt door New Nexus een online festival georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking.


De feestelijke avond vol muziek en vermaak vindt plaats op zaterdag 20 maart. Er vinden (video)optredens plaats van Maan, Burdy, Pascal Redeker, René Karst en de Dikdakkers. TikTik Tammo en Mooi Wark dragen hun steentje bij met een persoonlijke videoboodschap. Op het programma staan verder een bingo, lentequiz en natuurlijk veel interactie met de deelnemers.

Aanmelden

Het festival is voor jong en oud, thuiswonend of in een woongroep van een van de vele zorgorganisaties in Noord-Nederland. Deelname is gratis en voor de eerste 300 aanmeldingen staat er ook nog eens een Lentekriebelspakket klaar. Aanmelden kan via www.nexusfestival.nl.

New Nexus

Medewerkers van het IT-bedrijf New Nexus, die deel uitmaken van de focusgroep Goede Doelen, hadden de wens om eens een eigen festival te organiseren. En dan niet een festival voor zomaar iedereen, maar voor mensen voor wie festivals niet vanzelfsprekend zijn. Na contact met zorgorganisatie De Zijlen besloten ze het festival te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. Oorspronkelijk was het de bedoeling er een fysiek festival van te maken in Martiniplaza in Groningen, maar de coronapandemie gooide roet in het eten.