Ingrid Jansen, de nieuwe voorzitter van de Agrarische Natuurvereniging Oost-Groningen.
Ingrid Jansen, de nieuwe voorzitter van de Agrarische Natuurvereniging Oost-Groningen.

Nieuwe voorzitter Agrarische Natuurvereniging Oost-Groningen

Algemeen

VEENDAM - Ingrid Jansen is in een digitale ledenvergadering gekozen als de nieuwe voorzitter van de Agrarische Natuurvereniging Oost-Groningen.


Ingrid Jansen is opgegroeid in West Brabant en woont op een akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder. In het dagelijks leven is ze directeur van Stimuland, een onafhankelijke netwerkorganisatie gericht op de ontwikkeling van het platteland in Oost-Nederland.

Poten in de klei

Met haar introductiefilmpje liet Jansen zien dat ze met de ‘poten in de klei’ staat en gemotiveerd is om samen met de leden het agrarisch natuurbeheer in Oost-Groningen verder gestalte te geven. Met de keuze voor Jansen haalt de agrarische natuurvereniging een ervaren en gedreven bestuurder binnen met een breed netwerk in de landbouw. 

Goede aanvulling 

Naast Ingrid Jansen zijn ook Peter Roelfsema en Gert Sterenborg als bestuurslid aangetreden, Door hun ervaring in de landbouw en bekendheid met het gebied zijn zij volgens de vereniging een goede aanvulling op de nieuwe voorzitter.

Glazen veldleeuwerik

Het aftreden van zowel de voorzitter Jan Willem Kok en de secretaris Henk Smith was een bijzonder moment in de ledenvergadering. Beide bestuursleden hebben een grote staat van dienst binnen de vereniging. Zij werden in de vergadering bedankt voor hun inzet en ontvingen een glazen veldleeuwerik, een herkenbaar symbool voor het agrarisch natuurbeheer in Oost-Groningen.