Afbeelding

Pekela Duurzaam gaat voor nieuw zonnedak in Nieuwe Pekela

Algemeen

NIEUWE PEKELA - Pekela Duurzaam gaat in Nieuwe Pekela een nieuw zonnedak realiseren. In januari 2018 werden er al zonnepanelen op het dak van sporthal De Spil geplaatst.


Het nieuwe project pakt men op met ECoop, dat lokale burgerinitiatieven ondersteunt bij het realiseren van gezamenlijke zonnedaken. In Nieuwe Pekela gaat het om een SamenZONderAsbest-project met als doel een collectief en asbestvrij zonnedak waar inwoners van Pekela aan mee kunnen doen en kunnen genieten van de energieopbrengsten.

Pekela Geeft Gas

Deelnemers aan het project Pekela Geeft Gas en die geen zonnepanelen op eigen dak kunnen plaatsen, hebben door deel te nemen aan het collectieve zonnedak nu toch de mogelijkheid om zonne-energie op te wekken. Pekela Geeft Gas is een plan om Pekela tussen Koppelsluis en Ommelanderklap aardgasvrij te maken. Door zijn dak beschikbaar te stellen voor zonne­panelen, draagt de dakeigenaar bij het verminderen van het aardgasverbruik in het projectgebied en realiseert hij ook nog eens een asbestvrij dak.